Hidraulična testera OBNOVA

MT Port d.o.o. Kakanj sa ponosom predstavlja projekat obnove mašine. Riječ je o mašini iz 1982. godine proizvođača PRVOMAJSKA RAŠA, koja služi za rezanje metalnih profila.

Na terenu smo zatekli stroj u neispravnom i nefukcijalnom stanju. Obzirom na starost stroja, kao i nedostatak ulaznih podataka tj. dokumentacije stroja, direktor MT Port d.o.o. predložio je vlasniku i investitoru projekat obnove. Kao rezultat ovakvog projekta imali bismo modernizaciju stroja uz izradu projektne dokumentacije, korinički susretljivog interfejsa i proširenje mogućnosti rada stroja. Kako je jedina druga opcija bila potpuno odbacivanje stroja iz upotrebe, investitor je prihvatio našu ponudu.

Nakon skidanja svih provodnika i komponenti stroja, stroj je prošao mehanički remont, kako bi nova elektronika dala najbolje rezultate korištenja.

Napravljena je nova upravljačka elektronika sa novim komponentama na bazi Schneider Electric PLC i HMI uređaja i program sa svim sigurnosnim aspektima.

Korisnički interfejs stroja je prilagodjen korisniku i izrađen je na lokalnom jeziku.

Stroj je obnovom dobio dodatne funkcije i mogućnosti kao što su automatsko mjerenje materijala i automatski rad prema zadanim postavkama.

MT Port d.o.o. Kakanj se zahvaljuje investitoru na ukazanom povjerenju.

 

Datum projekta: Juni 2020
Lokacija: Kakanj, Bosna i Hercegovina
Vrijednost: €2.000,00
Investitor: PDVM Elektrovar d.o.o. Kakanj
bs Bosnian
X